Menu

Gäst- och arbetsrum

Om man har möjlighet att inreda sitt hem med ett gästrum ska man vara riktigt glad. Ett gästrum ger många möjligheter och behöver inte alls bestå av en säng och en enkel garderob. Om sanningen ska fram så är det antagligen ytterst sällan som gästrummet faktiskt används av övernattande gäster och av denna anledning är det dumt att “slänga bort” ett helt rum på specifikt detta ändamål.

Något som har blivit mycket populärt och väldigt uppskattat i dagens samhälle är ett arbetsrum. I arbetsrummet kan man sköta räkningar, ha koll på papper och eventuella barn kan använda rummet när de behöver studera i fred. Ett smart sätt att ta vara på utrymmet i hemmet är att kombinera gästrum och arbetsrum i ett. En arbetsyta kräver otroligt lite plats och om man tänker efter, så gör en säng det också.

Hur gör man då för att få till en snygg kombination mellan dessa två ändamål i ett och samma rum? Är rummet stort kan man med fördel använda sig av en rumsavdelare, vilket gör intrycket av rummet större. Inred gästrumsdelen med en säng och en snygg klädhängare där gästerna kan hänga av sig. Ett litet nattduksbord kan alltid komma till hands och glöm inte bort att göra det mysigt med textilier.

Arbetsdelen av rummet bör hållas relativt stilren. Ett snyggt skrivbord i naturmaterial kan göra under och ger även en varm känsla. På skrivbordet kan du dekorera med en snygg lampa, vilket även fungerar som en bra punktbelysning för den övernattande gästen. Man bör dock alltid satsa på flera ljuskällor än enbart taklampan, så att gästen själv kan välja vilket ljus som är mest behagligt eller använda sig av ett dovare ljus t.ex. vid läggdags.

Genom att kombinera gästrummet med ett arbetsrum får hela familjen användning av rummet året runt. Här kan det målas, skrivas eller arbetas och alla ytor i hemmet används optimalt.