Menu

Gör gästrummet till ett extra allrum

Eftersom ett gästrum kanske inte kommer till användning speciellt ofta, är det många som inte lägger någon direkt energi eller kraft på att inreda och dekorera rummet. Man kanske bara har tanken att en enkel övernattning inte kräver mer än en säng, men sanningen är att gästrummet faktiskt behöver lika mycket omsorg som resten av ditt hem.

Om du är en av de människor som faktiskt är lyckligt lottad nog att ha ett gästrum i ditt hem så ska du ta vara på detta. Det är inte ovanligt att man fyller gästrummet med möbler och dekorationer som helt enkelt blir över eller som man inte finner tillräckligt snygga för att ha i t.ex. vardagsrum eller i rum som används mer frekvent. Känslan i rummet blir då snabbt ganska så trist och ger inte alls den hemtrevliga känsla som en övernattande gäst troligtvis skulle uppskatta.

För att inredningen ska bli både roligare och lättare kan man se på sitt gästrum som ett extra allrum. Om utrymme finns så ställ gärna in ett litet bord, snygga dekorationer i form av belysning och tavlor på väggarna och glöm inte bort vikten av en mysig och snygg matta. Beroende på storleken på möblerna så kan denna teori även användas i det absolut minsta rummet, för att ge den där trevliga känslan.

Även om det är snyggt med ett gästrum så kommer det kanske inte så ofta till användning. Av denna orsak kan man satsa på en snygg bäddsoffa om möjligt. Under dagen kan eventuella barn eller vuxna använda rummet som ett privat litet vardagsrum och när gäster nalkas så dras soffan fram och bäddas till en skön säng. Om rummet inte kommer till användning i vardagen är det lätt att man slutar bry sig om dess atmosfär, vilket tydligt kommer kännas av och synas för dina gäster.