Menu

Gör övernattningen bekväm

Det finns flera tillfällen då man är i behov av en gästsäng eller kanske till och med ett gästrum. Att kunna avsätta ett helt rum till eventuellt övernattande gäster kräver så klart att man har utrymme för detta i sitt hem. Oavsett om man bara drar fram en madrass, fäller ut bäddsoffan eller har ett helt gästrum så finns det några saker som man bör ha i åtanke när man inreder eller planerar för övernattning.

1. Att sova borta kan alltid göra så att man sover lite oroligt, även om man har sovit över många gånger förut. Gör sängen inbjudande genom att bädda med fluffiga täcken och nytvättade örngott. Det kan vara bra att erbjuda ett lättare täcke, eftersom detta uppskattas av många, men även lägga till en filt om gästen blir kall under natten.

2. Har du ett helt gästrum så tänk på förvaring. Förvaring är viktigt även om gästen bara sover hos dig under en natt. Gästrum är vanligtvis mindre till storlek, så jobba mycket med krokar och vägghängd förvaring där gästen kan ställa in saker eller hänga upp kläder.

3. Är man flera som ska sova i samma gästrum så tänk mycket på belysningen. När man sover borta kan det ibland vara skönt att sitta uppe och läsa tills ögonen blir ordentligt trötta och för att inte störa rumskamraten kan det vara bra med mindre belysning som inte ger det starka och kalla skenet av en taklampa.

4. Det är svårt att komma ifrån hur modern människan har blivit idag. Modern kommunikation är därför väldigt viktig och som gäst vill man troligtvis ha sin mobil nära sig under natten. Se till att gästrummet har en elkontakt tillgänglig och har du Wi-fi i ditt hem så lämna över koden. Vill du göra det hela ännu mer trevligt och inbjudande så rama in koden i en söt ram och ställ på nattduksbordet.