Menu

Tips inför renoveringen

Att renovera om i köket kan vara ett både jobbigt och mycket spännande projekt. Det är inte ovanligt att en renovering av kök kan medföra höga kostnader, oavsett om man väljer att renovera själv eller ta hjälp av en professionell firma. Man bör ha dessa kostnader i åtanke innan man sätter igång, så att man lägger tillräckligt mycket tid på att se till att det nya köket verkligen blir som man har förväntat sig.

Något som många glömmer att fundera på är elkontakter. Ett kök kräver fler kontakter än man kan tro och naturligtvis behöver man då fundera över var dessa kontakter ska sitta. Denna funderare behöver man ta i ett relativt tidigt stadium av renoveringen för att det ska bli rätt vid första försöket. Fundera över var du vill ha din belysning, vilken del av köket som du kommer använda dig av i samband med köksmaskiner eller andra elapparater. Tyvärr är elkontakter inte den absolut snyggaste inredningsdetaljen i ett kök, men är nödvändig för att man ska kunna använda sig av köket så optimalt som möjligt.

De allra flesta människor är i behov av flera former av förvaring i sitt kök. Innan man beställer in skåp och luckor bör man alltså fundera på hur mycket av sina saker som man vill kunna dölja och hur mycket som ska kunna vara synligt. Öppen förvaring är snyggt och har blivit mer och mer modernt, men ska man lyckas med denna inredningsstil gäller det att man är ordningsam och renlig av sig. Öppna förvaringsskåp eller luckor av glas visar nämligen allt du har i skåpet. En rostig kastrull i ett skåp utan täckta luckor gör sig allt annat än snyggt och ger köket ett stökigt och smutsigt intryck. Tänk därför noga på hur du är som person och vad som kan göra sig bäst hos just dig.